Σχετικά με αυτό το κέντρο

Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Μάθησης KUMON Νέας Ιωνίας!

Βρισκόμαστε στην Καλογρέζα Νέας Ιωνίας, στα όρια με το Δήμο Νέου Ηρακλείου. Πρόκειται για ήσυχη και εύκολα προσβάσιμη θέση, δίπλα την καταπράσινη πλατεία Ηρούς, με δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης περιμετρικά. Με τα πόδια απέχουμε 10 λεπτά από το σταθμό τρένου Ν. Ιωνίας ή Ν.Ηρακλείου.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε εσάς και τα παιδιά σας τη μάθηση μέσω των δοκιμασμένων φύλλων εργασίας KUMON, καθώς και μέσω της νέας εφαρμογής KUMON. Το διαδικτυακό σύστημα KUMON CONNECT περιέχει όλο το υλικό που χρειάζεται το παιδί σας για να μελετήσει με τη μέθοδο KUMON, διατηρώντας παράλληλα το ευεργετικό στυλ εργασίας, γράφοντας και παράλληλα ακούγοντας, για να εμβαθύνει στη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Στο κέντρο μας παρέχονται προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης Μαθηματικών και Αγγλικών (ως ξένη ή μητρική γλώσσα) για μαθητές όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, από 3 ετών μέχρι και ενήλικες.

Η μέθοδος KUMON είναι διεθνώς αναγνωρισμένη παιδαγωγική μέθοδος, που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την αγάπη του παιδιού για τη μάθηση και να το προετοιμάσει για τις προκλήσεις, που θα αντιμετωπίσει όχι μόνο ως μαθητής, αλλά και αργότερα ως ενήλικας, προκειμένου να ενταχθεί με επιτυχία στο επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό περιβάλλον της επιλογής του.

Παράλληλα με τη δημιουργία γερών βάσεων στα Μαθηματικά ή/και στα Αγγλικά, επιδιώκει να αναπτύξει πολύτιμες δεξιότητες. Ειδικότερα επιδιώκει να:
  • διευρύνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης
  • καλλιεργήσει τη μαθησιακή αυτονομία και αυτενέργεια
  • δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση
  • εξελίξει την αυτοπειθαρχία

Στόχος μας είναι ο μαθητής να βελτιώνεται καθημερινά, προχωρώντας ακόμα και πέρα από το επίπεδο του σχολείου, χωρίς όμως ο φόρτος εργασίας να είναι επιβαρυντικός ή αποτρεπτικός, ώστε η μάθηση να αποτελεί ευχάριστη διαδικασία.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να προγραμματίσουμε τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού τεστ, να προσδιορίσουμε το κατάλληλο σημείο εκκίνησης του παιδιού σας και να λύσουμε τις απορίες σας.

 

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή

Ονομάζομαι Δέσποινα Σχολίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ και ολοκλήρωσα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο ΕΑΠ, με αντικείμενο τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Παράλληλα όμως με την αγάπη μου για την Αρχιτεκτονική, υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου η επιθυμία να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον τομέα της εκπαίδευσης και τα μικρά παιδιά. Η επιθυμία μου αυτή εντάθηκε, αφότου έγινα και η ίδια μητέρα.

Η γνωριμία με τη μέθοδο KUMON προέκυψε τυχαία, στα πλαίσια της αναζήτησης εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τις κόρες μου. Γοητεύτηκα αμέσως από τα οφέλη της μεθόδου για τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα αισθάνθηκα, ότι ο ρόλος του Kumon Instructor είναι κατάλληλος για εμένα.

Αυτό που θεωρώ, ότι ξεχωρίζει τη μέθοδο KUMON από άλλες εκπαιδευτικές μεθόδους, είναι ότι στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα εργαλείο, ένα τρόπο σκέψης, που μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της ζωής των μαθητών και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους.

Επιπλέον, με γοητεύει το γεγονός, ότι σέβεται και ενισχύει την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα κάθε μαθητή, αντιμετωπίζοντάς τον με ξεχωριστό τρόπο, κάτι που δε συνηθίζεται στην εποχή μας. Καθώς ο μαθητής εργάζεται συστηματικά με το κατάλληλο για αυτόν υλικό, η μάθηση γίνεται δική του υπόθεση και μια διαδικασία μέσα από την οποία αντλεί χαρά και ικανοποίηση, καθώς συνειδητοποιεί την εξέλιξή του και νιώθει περήφανος για τα προσωπικά του επιτεύγματα.

Ως KUMON Instructor, έχω θέσει σαν προσωπικό μου στόχο να εκπληρώνω το ρόλο του καθοδηγητή στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης όσο καλύτερα μπορώ. Ανταμοιβή για αυτό αποτελούν τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο κέντρο μας και το βλέμμα ικανοποίησής τους, όταν συνειδητοποιούν, ότι τα κατάφεραν μόνοι τους!

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα
15:30 - 20:00
Τρίτη
15:30 - 19:30
Τετάρτη
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη
15:30 - 20:00
Παρασκευή
15:30 - 19:30
Σάββατο
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Κυριακή
Ημέρα χωρίς μαθήματα

Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.

Τιμές

Τέλος εγγραφής
€ 30 Εφάπαξ χρέωση
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά θεματική ενότητα
€ 75 Ανά μήνα


Τα παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε στο κέντρο μελέτης είτε διαδικτυακά


Καθημερινά φύλλα εργασίας σχεδιασμένα για μελέτη στο σπίτι και στο κέντρο

Αξιολογήσεις κέντρου

Γενική αξιολόγηση

5

Από 14 αξιολογήσεις στο Google

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Ιστορίες επιτυχίας μαθητών

Σύρετε για να δείτε περισσότερα


Εγκαταστάσεις

Χώρος αναμονής
Δημόσια συγκοινωνία - Τρένο
Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης
Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Χάρτες και Οδηγίες

Λάβετε οδηγίες

Πέραν 2
Νέα Ιωνία
14234

Επιλέξτε τρόπο μεταφοράς


Οδήγηση

Από που έρχεστε;

Κάνετε στον/στην Δέσποινα Σχολίδου μια ερώτηση