Σχετικά με την KUMON

Η KUMON είναι ο μεγαλύτερος εξωσχολικός πάροχος εκπαίδευσης. Προσφέρουμε εξατομικευμένη εκπαίδευση μέσω των προγράμματων των μαθηματικών και των αγγλικών βοηθώντας κάθε παιδί, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του, να πραγματώνει το δυναμικό του. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε παιδί ώστε να εξελιχθεί σε έναν ανεξάρτητο, προχωρημένο μαθητή με μια θετική προδιάθεση προς τη μάθηση. Η παιδαγωγική μέθοδος KUMON επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν αυτόνομα, να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δική τους διαδικασία μάθησης και να αναπτύξουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια και τους στόχους τους.

Το Kumon Institute of Education (Εκπαιδευτικός Οργανισμός KUMON) ιδρύθηκε το 1958 στην Ιαπωνία από τον Toru Kumon, πατέρας και ο ίδιος και ένας χαρισματικός δάσκαλος μαθηματικών. Για να στηρίξει τον γιο του Takeshi, ώστε να βελτιώσει τις μαθηματικές ικανότητές του, δημιούργησε τότε αυτό που τώρα αποτελεί το πρόγραμμα μαθηματικών της KUMON. Τα προγράμματά μας εστιάζουν σήμερα στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και στα αγγλικά, εκτός από τα μαθηματικά. Η ύλη μας εξελίσσεται συνεχώς, ώστε να γίνει όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι παιδαγωγοί, δίνουν ώθηση σε αυτή την κατεύθυνση. Η KUMON εμμένει στη βασική αρχή του ιδρυτή της Toru Kumon: να βοηθήσει όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να διαπρέψουν στα μαθήματα, να νιώθουν χαρά από τη μάθηση και τις προκλήσεις και να ξεδιπλώσουν το δυναμικό τους. Μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί σας τα εργαλεία για μια δια βίου αγάπη για τη μάθηση.

Ιδρύθηκε το 1958 στην Οσάκα της Ιαπωνίας

Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σε πάνω από 60 χώρες

Μερικά λόγια έμπνευσης από τον ιδρυτή μας Toru Kumon

"Η Μέθοδος Kumon βασίζεται στην πεποίθηση ότι δεν είναι το παιδί που φταίει. Πρέπει να ανακαλύψουμε το δυναμικό κάθε παιδιού και ύστερα να παρέχουμε το βέλτιστο επίπεδο μάθησης. Πράττοντας με αυτόν το τρόπο, όχι μόνον οι γονείς και οι δάσκαλοι αλλά κυρίως τα ίδια τα παιδιά θα μείνουν έκπληκτα από την  εξέλιξη τους και θα αναπτύξουν την πεποίθηση στις ικανότητες τους. Αυτή είναι και η ουσία της Μεθόδου Kumon."

~ Toru Kumon ~

Περιηγηθείτε στην ενότητα βοήθειας

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την KUMON στις παρακάτω ενότητες