Πρόγραμμα Μαθηματικών

Mέθοδος εκμάθησης Μαθηματικών της KUMON

Η εκμάθηση μαθηματικών της KUMON βοηθά τα παιδιά κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν τη δεξιότητά τους στα μαθηματικά και την αγάπη για τους αριθμούς. Η ηλικία των μαθητών μας κυμαίνεται από τη βρεφονηπιακή ηλικία (2 ετών) έως και τις τελευταίες τάξεις του λυκείου. Ο καθένας αξιολογείται ατομικά στην αρχή της πορείας του με την KUMON, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα λαμβάνει την κατάλληλη γι΄αυτόν ύλη εργασίας και στη σωστή ποσότητα. Οι ασκήσεις επιλέγονται ανάλογα με τις ικανότητες, ανεξαρτήτως από την ηλικία ή τη σχολική τάξη, έτσι ώστε κάθε μαθητής να έχει τη δυνατότητα να προοδεύει και να διαπρέπει στο αντικείμενο των μαθηματικών.

Το πρόγραμμα οδηγεί τον μαθητή, με μικρά βήματα, από την αναγνώριση των αριθμών, που αποτελεί τη βάση, σε πιο περίπλοκες μαθηματικές θεωρίες, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται οι ικανότητές του. Είναι πεποίθησή μας, ότι κάθε παιδί έχει δυνατότητα να πετύχει στα μαθηματικά, και οι έμπειροι παιδαγωγοί μας το στηρίζουν για να πραγματοποιήσει αυτόν τον στόχο. Οι μαθητές αποκτούν την ικανότητα αυτόνομης μάθησης ενώ συγχρόνως επεξεργάζονται κάθε μαθησιακό αντικείμενο ωσότου το κατανοήσουν πλήρως και προτού προχωρήσουν στο επόμενο.

Το παιδί μου είναι...

Το πρόγραμμα των μαθηματικών οδηγεί τους μαθητές μας από τη γνώση των αριθμών, που είναι η βάση,  στην κατάκτηση της αριθμητικής, της άλγεβρας και εν τέλει, των ολοκληρωμάτων και του διαφορικού λογισμού, χωρίς τη χρήση αριθμομηχανής.

Κάθε επίπεδο του προγράμματος μαθηματικών χτίζει στη βάση των ικανοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στο προηγούμενο στάδιο και εξασφαλίζει μια στέρεη κατανόηση, μαζί με την ικανότητα εφαρμογής όσων έχουν μάθει οι μαθητές.

Κάθε μαθητής ξεκινά από ένα επίπεδο, εναρμονισμένο στο επίπεδό του. Το εξατομικευμένο σημείο εκκίνησης και η αναμενόμενη πρόοδός του καθορίζονται σε μια δωρεάν συνάντηση αξιολόγησης.

Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να...

Το πρόγραμμα των μαθηματικών της KUMON βοηθά τα μικρά παιδιά όχι μόνο να χτίσουν γερές βάσεις στους υπολογισμούς, αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για συγκεντρωμένη άσκηση. Οι παιδαγωγοί μας τα ενθαρρύνουν σε κάθε πτυχή της εργασίας, από τη σωστή θέση στο κάθισμα, ως την τοποθέτηση των χεριών και το κράτημα του μολυβιού, και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν τα φύλλα ασκήσεων και πώς θα διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους. Έτσι, τα παιδιά εργάζονται αποτελεσματικά εξ αρχής και αυξάνουν τις αντοχές τους.

Στα μικρά παιδιά ο όγκος εργασιών που ολοκληρώνουν στο κέντρο μάθησης ή αντιστοίχως στο σπίτι, αυξάνεται σταδιακά, ώστε να διατηρείται ο ενθουσιασμός τους και να εργάζονται με ευχαρίστηση με τις ασκήσεις της KUMON. Αυτή η ομαλή αύξηση βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας συγκέντρωσης, καθώς ξεκινούν και ενθαρρύνονται με μικρά βήματα να παραμείνουν συγκεντρωμένοι κάθε φορά όλο και  περισσότερο.
Η εργασία με τη μέθοδο μαθηματικών της KUMON απασχολεί τους μικρούς μαθητές με δραστηριότητες που τους διασκεδάζουν και εξελίσσουν την κατανόηση και την αυτοπεποίθησή τους. Θέλουμε η πρώτη επαφή με τους αριθμούς να είναι μια θετική εμπειρία για κάθε παιδί. Γι’ αυτόν τον λόγο τους δίνουμε συνεχώς φύλλα ασκήσεων με τα οποία μπορούν και θέλουν να λύσουν.

Ξεκινάμε μαθαίνοντας πρώτα το μέτρημα και την αναγνώριση των αριθμών. Έτσι, χτίζουμε το κατάλληλο υπόβαθρο κατανόησης απαραίτητο για τη μάθηση του παιδιού σας. Η μέθοδος μαθηματικών προσαρμόζεται εξατομικευμένα στις ικανότητες του κάθε παιδιού με δραστηριότητες που αντιστοιχούν στο βέλτιστο επίπεδο μάθησής του (δηλαδή είναι προσαρμοσμένες επακριβώς στις ανάγκες του) και του προσφέρουν εμπειρίες επιτυχίας. Μέσω αυτής της προσωποποιημένης και δομημένης μεθόδου μάθησης το παιδί σας μπορεί να επικεντρωθεί στην ύλη μέχρι να την έχει κατανοήσει πλήρως. Κατά αυτόν τον τρόπο η εμπιστοσύνη στις δικές του ικανότητες αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Το πρόγραμμα των μαθηματικών της KUMON αναπτύχθηκε με πολλή φροντίδα και τελειοποιήθηκε σε στη διάρκεια 60 ετών ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν στέρεες βάσεις στο αντικείμενο των μαθηματικών και να εξοπλιστούν με τα εργαλεία για να διαπρέψουν. Τα παιδιά επωφελούνται στο μέγιστο από τη μέθοδο KUMON αν ξεκινήσουν σε όσο πιο νεαρή ηλικία γίνεται και αποκτήσουν από νωρίς μια γερή κατανόηση σχετικά με την αναγνώριση και τη γραφή των αριθμών, και γενικώς τον κόσμο των αριθμών. Πολλοί από τους μικρούς μαθητές μας ήδη ξέρουν να προσθέτουν αριθμούς, πριν ξεκινήσουν το σχολείο. Οι μαθητές μας μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από την ηλικία των δύο ετών. Συχνά αφήνουν άναυδους με τον ρυθμό προόδου τους και με τον ενθουσιασμό τους για τη μάθηση τόσο τους παιδαγωγούς, όσο και τους γονείς.

Η μέθοδος της KUMON έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε τα παιδιά από την αρχή να αναπτύσσουν μια πολύ θετική στάση προς τη μάθηση και επιπροσθέτως, αναλόγως με τις ικανότητές τους, να μπορούν να καταπιάνονται με όλο και πιο απαιτητικές εργασίες συγκριτικά με την ηλικιακή ομάδα τους.
 

Με τη βοήθεια πολύχρωμων φύλλων εργασιών που είναι διασκεδαστικά, ελκυστικά και ξυπνούν το ενδιαφέρον, η μέθοδος μαθηματικών μας, με τη στήριξη του παιδαγωγού, εισάγει τα μικρά παιδιά στον κόσμο των αριθμών.                                                 
Οι παιδαγωγοί ενθαρρύνουν τα παιδιά να εργάζονται προσεκτικά και με επιμέλεια. Έτσι, αναπτύσσουν καλύτερη συγκέντρωση, ένα μεγαλύτερο βαθμό προσοχής και μια θετική προσέγγιση στη μάθηση που θα τα ωφελήσει στο σχολείο και στους άλλους τομείς της ζωής τους.

Τα παιδιά εξοικειώνονται σταδιακά με τα μαθηματικά και αναπτύσσουν μέσω των φύλλων εργασιών τις ικανότητές τους. Μόνον αφότου τα παιδιά είναι σε θέση να λύνουν τις ασκήσεις του τρέχοντος αντικειμένου άνετα και ομαλά, προχωρούν παρακάτω.
 

Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να...

Το πρόγραμμα των μαθηματικών δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να εργάζεται ακριβώς στο βέλτιστο επίπεδο μάθησής του, δηλαδή σε ένα επίπεδο που έχει προσαρμοστεί ακριβώς στις ανάγκες του. Τα παιδιά μαθαίνουν με διαφορετική ταχύτητα. Η μέθοδος της KUMON ανταποκρίνεται σε αυτές τις διαφορές ώστε κάθε παιδί να χτίσει στέρεες βάσεις μάθησης και να γίνει ένας πετυχημένος μαθητής. Διότι, όταν οι μαθητές στρέφονται σε πιο προχωρημένη ύλη, χωρίς προηγουμένως να έχουν κατανοήσει πλήρως τα προαπαιτούμενα, αυτό μπορεί να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή τους και να εμποδίσει την πρόοδό τους.

Οι παιδαγωγοί στα κέντρα μάθησής μας αξιολογούν τους μαθητές προτού ξεκινήσουν με την παιδαγωγική μέθοδο της KUMON και καθορίζουν ένα κατάλληλο σημείο εκκίνησης με τη μέθοδο. Ο πρώτος στόχος είναι να χτιστεί η αυτοπεποίθηση και να αναπτυχθεί η ικανότητα μάθησης. Οι μαθητές ενισχύουν τις βάσεις και προχωρούν στη συνέχεια σε πιο απαιτητικές εργασίες.
 
Η μέθοδος μαθηματικών της KUMON έχει ως στόχο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα μαθηματικά και να ξυπνήσει μέσα τους ενθουσιασμό για το αντικείμενο αυτό. Οι έμπειροι παιδαγωγοί στα δικά μας κέντρα μάθησης φροντίζουν ώστε το παιδί σας να μαθαίνει με ασκήσεις που είναι εξατομικευμένες στις προσωπικές απαιτήσεις του. Το παιδί σας προοδεύει, προχωρώντας από το ένα σκαλοπάτι της μεθόδου στο άλλο, αυξάνοντας και βελτιώνοντας έτσι τις ικανότητές του και την άνεσή του στη διαχείριση διάφορων μαθηματικών πράξεων.

Νέα αντικείμενα παρουσιάζονται με εισαγωγικές ασκήσεις και παραδείγματα, ενώ ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σταδιακά και σε μικρά βήματα. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει σε κάθε μαθητή να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαθησιακή διαδικασία και να αποδέχεται προκλήσεις, όσο μεγαλώνουν οι ικανότητες και η αυτοπεποίθησή του.
Η μέθοδος μαθηματικών της KUMON επιτρέπει σε κάθε παιδί να εργάζεται σύμφωνα με το προσωπικό του επίπεδο ικανοτήτων - χωρίς περιορισμούς από εκπαιδευτικά προγράμματα ή από όσα θεωρούνται κατάλληλα για την ηλικία του. Οι μαθητές ασχολούνται με κάθε επίπεδο μέχρι να κατανοήσουν το υπό εξέταση αντικείμενο πλήρως, και στη συνέχεια προχωρούν στο επόμενο επίπεδο. Έτσι, εκείνοι που είναι έτοιμοι για πιο απαιτητικές ασκήσεις μπορούν να περάσουν πάνω από το επίπεδο της σχολικής τους τάξης και να ανυψώσουν τις ικανότητές του σε ένα προχωρημένο επίπεδο.

Η μέθοδος εξοπλίζει τα παιδιά με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αφομοιώσουν σχετικά εύκολα τα μαθηματικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταπιάνονται με περίπλοκα μαθηματικά θέματα και στη συνέχεια στρέφονται προς τα ολοκληρώματα και τον διαφορικό λογισμό. Σε αυτό τους βοηθά το γεγονός ότι από τα προηγούμενα επίπεδα στην KUMON, μέσω των παραδειγμάτων στα φύλλα ασκήσεων, έχουν αναπτύξει ήδη την ικανότητά τους για αυτόνομη μάθηση και για την επίλυση προβλημάτων.
 

Με τη μέθοδο των μαθηματικών κάθε μαθητής, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων του, αντιμετωπίζει τις ασκήσεις μαθηματικών με αυτοπεποίθηση, διασφαλίζοντας πλήρως την κατάκτηση κάθε καίριας δεξιότητας, προτού προχωρήσει παρακάτω στη μάθηση.

Η καθημερινή ενασχόληση με τα μαθηματικά δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να λύνουν τις ασκήσεις όλο και πιο γρήγορα. Έτσι, αναπτύσσουν μια θετική και εστιασμένη προσέγγιση προς τη μάθηση.

Ο παιδαγωγός επιλέγει ασκήσεις στο κατάλληλο επίπεδο για το παιδί σας. Έτσι, εκείνο μπορεί να αναπληρώσει πρώτα όποια κενά ενδεχομένως έχει από πριν, και στη συνέχεια να προχωρήσει πολύ πιο πέρα από το επίπεδο των συνομηλίκων του, χωρίς να του τίθενται όρια.

Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου να...

Η μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών της KUMON ενισχύει όχι μόνο τις ικανότητες στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και την άνεση στους νοερούς υπολογισμούς. Επιδίωξη μας αποτελεί η βελτίωση της προσέγγισης του παιδιού σας απέναντι στη μάθηση. Όταν κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα προορίζεται για την άσκηση του με την KUMON το παιδί συνηθίζει στην καθημερινή εργασία. Η KUMON ενθαρρύνει θετικές συνήθειες μελέτης που θα του φανούν χρήσιμες και στο σχολείο, όπως για παράδειγμα ότι το παιδί σας πάντα πρώτα διαβάζει προσεκτικά τις ασκήσεις, τις οδηγίες επί των εργασιών και μελετά τις ασκήσεις και τα παραδείγματα. Η χαρά για τις επιτυχίες μέσω αυτού του τρόπου εργασίας ενισχύει εκ νέου τις θετικές συνήθειες μάθησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας είναι σχεδιασμένο εξατομικευμένα για το παιδί σας, ώστε να πετυχαίνει πρόοδο στα μαθηματικά και να βελτιώνεται η αυτοεκτίμησή του και η ικανότητά του για συγκέντρωση.
Ο στόχος του προγράμματος των μαθηματικών της KUMON είναι οι μαθητές να είναι σε θέση να λύνουν άνετα ασκήσεις μαθηματικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές κατακτούν με τον κόπο τους ένα γερό μαθηματικό υπόβαθρο και στρέφονται στη συνέχεια σε πιο περίπλοκα μαθηματικά κεφάλαια, που κορυφώνονται στα ολοκληρώματα και τον διαφορικό λογισμό.

Η μέθοδός μας δεν είναι δέσμια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι μαθητές προχωρούν από το ένα επίπεδο στο άλλο ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αλλά βάσει των ικανοτήτων τους και της άνεσής τους στη διαχείριση των αριθμών. Έτσι, αποκτούν τη δυνατότητα να θέτουν μόνοι τους προκλήσεις στον εαυτό τους χωρίς περιορισμούς και να καταπιάνονται με μαθηματικές ασκήσεις που ξεπερνούν το επίπεδο του σχολικού έτους τους.
Η μέθοδος μαθηματικών της KUMON δίνει στους μαθητές τα εργαλεία για να λύνουν περίπλοκες μαθηματικές ασκήσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τους βοηθά να μαθαίνουν αυτόνομα. Από την αρχή ακόμα η KUMON ζητά από τους μαθητές να καθοδηγούνται από τα παραδείγματα που τους δείχνουν τα βήματα για την ολοκλήρωση της άσκησης. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να προχωρούν αυτόνομα στα ανώτερα επίπεδα της μεθόδου και να διαπιστώνουν ότι: «Όταν προσπαθώ, βρίσκω τη λύση!»
Αυτή η στάση προς τη μάθηση τούς είναι ωφέλιμη σε όλη την μαθησιακή πορεία τους.

Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα της μεθόδου μαθηματικών διαθέτουν μια αξιοσημείωτη ευχέρεια στον χειρισμό αριθμών, χωρίς να χρειάζονται τη χρήση αριθμομηχανής. Διαθέτουν επίσης και τις ικανότητες να λύνουν μόνοι τους ένα τελείως νέο αντικείμενο και έχουν εξοπλιστεί με τον καλύτερο τρόπο για σπουδές στο πανεπιστήμιο και για τη μετέπειτα ζωή τους.
 


Η μέθοδος των μαθηματικών βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν μια θετική προσέγγιση στα μαθηματικά. Πρώτα καλύπτει κενά στις βάσεις, μετά χτίζει τις απαραίτητες ικανότητες για να κατακτήσουν οι μαθητές το επίπεδο της σχολικής τους τάξης, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν πάνω από το σχολικό επίπεδο.

Η μέθοδος  KUMON δείχνει στους μαθητές πώς μπορούν να λύσουν μόνοι τους τις ασκήσεις μαθηματικών με τη βοήθεια των παραδειγμάτων στα φύλλα εργασιών. Έτσι, εξελίσσονται σε αυτόνομους μαθητές με αυτοπεποίθηση, ικανούς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και συχνά να ασχολούνται με άγνωστες ασκήσεις.

Ανεξαρτήτως ηλικίας και σχολικής τάξης, οι μαθητές της KUMON προχωρούν στο πρόγραμμα με το δικό τους ρυθμό. Έτσι, αποκτούν την ευκαιρία να δοκιμάζουν περίπλοκες μαθηματικές πράξεις που ξεφεύγουν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου τους.

Περιεχόμενο προγράμματος Mαθηματικών της KUMON

Πατήστε πάνω στις παρακάτω ενότητες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το υλικό του προγράμματος Μαθηματικών KUMON.

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Αναγνώριση και Κατανόηση Αριθμών

Στα επίπεδα 6Α έως 4Α οι μαθητές ξεκινούν να λένε και να δείχνουν παράλληλα τους αριθμούς. Αυτό τους εκπαιδεύει στην κατανόηση της ακολουθίας των αριθμών, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους αριθμούς, τους οποίους στη συνέχεια θα μάθουν και να γράφουν. Σε αυτό το επίπεδο τα φύλλα εργασιών μας χρησιμοποιούν εικόνες με σύνολα και πίνακες αριθμών. Οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα σύνολα  που απεικονίζονται και να κατανοούν την θέση στο δεκαδικό σύστημα. Μόλις οι μικροί μαθητές είναι έτοιμοι,το εύρος των αριθμών που συναντούν αυξάνεται. Αρχικά επικεντρώνονται στους αριθμούς από 1 έως 5, μετά ως το 10, μετά 11 - 20 κ.ο.κ. μέχρι το 100, και μπορούν να γράφουν μόνοι τους τους αριθμούς ως το 50.
              

Βασικές μαθηματικές πράξεις

Τα επίπεδα 3Α έως D εμβαθύνουν στην κατανόηση της αριθμητικής ακολουθίας, προτού παρουσιαστούν οι βασικές μαθηματικές πράξεις: πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση. Κάθε μαθηματική πράξη παρουσιάζεται αρχικά με πιο μικρούς και μονοψήφιους αριθμούς, και προχωρά στη συνέχεια στους πιο μεγάλους και διψήφιους αριθμούς. Η μεθοδική προσέγγιση επεκτείνεται εξίσου βήμα-βήμα από τον από μνήμης λογισμό προς την γραπτή πρόσθεση και αφαίρεση, καθώς και τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Αυτό επιτυγχάνεται σε μικρά βήματα και με τη βοήθεια ασκήσεων που είναι μισο-λυμένες, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να σημειώνουν μόνα τους πρόοδο.

 

Κλάσματα

Στα επίπεδα E και F οι μαθητές εξοικειώνονται με τα κλάσματα και μέσω παραδειγμάτων και εισαγωγικών ασκήσεων είναι πλέον σε θέση να προσθέτουν, να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν και να διαιρούν κλάσματα. Με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και της ταχύτητας στρέφονται σε πιο περίπλοκες ασκήσεις: Μαθαίνουν τη σωστή ακολουθία των βημάτων που οδηγούν στη λύση και καθορίζουν το μέγιστο κοινό διαιρέτη και το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο. Εργάζονται με έως και τρία κλάσματα στις τέσσερις μαθηματικές πράξεις. Ασχολούνται επίσης και με τους δεκαδικούς αριθμούς.

Βάσεις της Άλγεβρας

Τα επίπεδα G έως I επιτρέπουν στους μαθητές να γνωρίσουν τους θετικούς και αρνητικούς αριθμούς με τη βοήθεια των τεσσάρων μαθηματικών πράξεων, όπως και τις αλγεβρικές παραστάσεις και εξισώσεις. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να καταγράφουν τα βήματα που κάνουν για την επίλυση της άσκησης, μέχρι να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Η αλγεβρική περιπλοκότητα αυξάνεται: Οι μαθητές επεξεργάζονται ασκήσεις με μονώνυμα και στη συνέχεια με πολυώνυμα, ενώ στη συνέχεια στρέφονται στην παραγοντοποίηση, τις τετραγωνικές ρίζες, τις δευτεροβάθμιες εξισώσεις και συναρτήσεις, όπως και στο Πυθαγόρειο Θεώρημα. Οι μαθητές αναπτύσσουν την ικανότητα να λύνουν με ακρίβεια ασκήσεις, καταγράφοντας τα κατάλληλα ενδιάμεσα βήματα.

Συναρτήσεις

Το επίπεδο J αναπτύσσει πλήρως την αλγεβρική δεξιότητα των μαθητών, προτού καταπιαστούν στο επόμενο επίπεδο με τις βασικές ιδιότητες των συναρτήσεων. Οι μαθητές συνεχώς βελτιώνουν την κατανόησή τους για τις συναρτήσεις, καθώς καταπιάνονται με ασκήσεις αυξημένης περιπλοκότητας. Στη συνέχεια στρέφονται στους λογάριθμους, τα όρια συναρτήσεων, το διαφορικό λογισμό και τα ολοκληρώματα. Οι μαθητές αναπτύσσουν στη συνέχεια τις ικανότητές τους στον χειρισμό τριγωνομετρικών συναρτήσεων και εξισώσεων γραμμών και κύκλων.

Διαφορικός λογισμός και Ολοκληρώματα

Τα επίπεδα Ν και Ο χτίζουν τις απαραίτητες ικανότητες ώστε να καταπιαστούν με τις προχωρημένες εξισώσεις διαφορικού λογισμού και ολοκληρωμάτων, αφού οι μαθητές έχουν εμβαθύνει την κατανόησή τους των ορίων συναρτήσεων. Οι δεξιότητες που έχουν αποκτήσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του προγράμματος μαθηματικών κορυφώνονται τώρα στην ικανότητά τους να λύνουν ασκήσεις ανώτερων μαθηματικών βάσει των έως τώρα κατακτημένων μαθηματικών δεξιοτήτων και την κατανόησή τους για τα γραφήματα. Πλέον έχουν αναπτύξει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπορούν να προχωρούν παρακάτω μαθαίνοντας αυτόνομα, καθώς έχουν συνηθίσει να ανατρέχουν σε παραδείγματα, υποδείξεις και βιβλία λύσεων, ώστε να κατανοούν και να επεξεργάζονται περίπλοκη μαθηματική ύλη.

Πώς λειτουργεί η KUMON;

Οι μαθητές της KUMON εργάζονται καθημερινά στο σπίτι με κατάλληλα φύλλα ασκήσεων και επισκέπτονται δυο φορές την εβδομάδα το κέντρο μάθησης KUMON. Ο χρόνος για την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών είναι περίπου 30 λεπτά ανά πρόγραμμα, αν και μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις απ΄αυτόν τον χρόνο.

Κατά την επίσκεψη στο κέντρο μάθησης KUMON οι μαθητές επεξεργάζονται τα φύλλα ασκήσεων της αντίστοιχης ημέρας, ενώ ο παιδαγωγός και μια ομάδα βοηθών τούς παρακολουθούν και τους καθοδηγούν. Ο χρόνος που αφιερώνουν στο κέντρο μάθησης επιτρέπει στον παιδαγωγό να τους στηρίξει στην εργασία τους. Κατά την επίσκεψή τους αυτή, οι μαθητές παραδίδουν τις βαθμολογημένες εργασίες που ολοκλήρωσαν στο σπίτι, και παίρνουν τις νέες εργασίες ως την επόμενη επίσκεψη τους στο κέντρο μάθησης.

 

30 λεπτά στο KUMON

Bρείτε το πλησιέστερο Κέντρο Μάθησης KUMON

Eξειδικευμένο προσωπικό
Τιμές από €2,50 ανά ημέρα
1000+ Κέντρα στην Ευρώπη