Σχετικά με αυτό το κέντρο

Δωρεάν Εγγραφή! Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Μάθησης Πειραιά.
Το Κέντρο του Πειραιά ανοίγει το Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκεται σε κεντρικό εμπορικό σημείο. Στο Κέντρο μας παρέχουμε προγράμματα εκμάθησης μαθηματικών και αγγλικών με τη μέθοδο KUMON, σε παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε εσάς και τα παιδιά σας τη μάθηση μέσω των δοκιμασμένων φύλλων εργασίας KUMON, καθώς και μέσω της νέας εφαρμογής KUMON. Το διαδικτυακό σύστημα KUMON CONNECT περιέχει όλο το υλικό που χρειάζεται το παιδί σας για να μελετήσει με τη μέθοδο KUMON, διατηρώντας παράλληλα το ευεργετικό στυλ εργασίας, γράφοντας και παράλληλα ακούγοντας, για να εμβαθύνει στη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η μέθοδος KUMON είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη παιδαγωγική μέθοδος που έχει ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει την αγάπη του παιδιού για τη μάθηση. Ενθαρρύνει την αυτενέγεια στη μάθηση, αναπτύσσει τις δεξιότητες και τις ικανότητες του παιδιού και αυξάνει σταδιακά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του.Παράλληλα με την ανάπτυξη των μαθησιακών δυνατοτήτων του παιδιού, η μέθοδος KUMON συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και στην ανάπτυξη της μαθησιακής αυτονομίας και της αυτοπειθαρχίας του.

Στο Κέντρο προσφέρουμε εξατομικευμένα προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων: αυτών που αναζητούν την ακαδημαϊκή πρόκληση αλλά και αυτών που χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ακαδημαϊκές απαιτήσεις.

Το παιδί επισκέπτεται το κέντρο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ασκείται καθημερινά με φυλλάδια που αντιστοιχούν στις προσωπικές του μαθησιακές δυνατότητες και συμβάλλουν στην καθημερινή βελτίωση των ικανοτήτων του, χωρίς ωστόσο ο φόρτος εργασίας να καθιστά την διαδικασία επιβαρυντική ή αποτρεπτική γι' αυτό.

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή

Αικατερίνη Ιωαννίδου

Ονομάζομαι Αικατερίνη Ιωαννίδου. Σπούδασα νομική στη Μεγάλη Βρετανία και εργάζομαι ως δικηγόρος για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Με την εκπαίδευση ήθελα εξ αρχής να ασχοληθώ ωστόσο η καριέρα μου με οδήγησε σε άλλα μονοπάτια. Ανέκαθεν αγαπούσα τη διαδικασία της μάθησης και την ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση που σου προσφέρει η γνώση. Για το λόγο αυτό, μετά τις σπουδές μου, ολοκλήρωσα δύο μεταπτυχιακά προγράμματά και είμαι υποψήφια διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα παιδαγωγών της Kumon, αφού διαπίστωσα τις ευεργετικές ιδιότητες της μεθόδου στο γιο μου. Πέραν της ανάπτυξης των μαθησιακών του ικανοτήτων, η μέθοδος αναμφισβήτητα συνέβαλε στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, της συνέπειας και της αυτοπεποίθησης του.

Με εργαλείο τα μαθηματικά, η μέθοδος Kumon προετοιμάζει τα παιδιά μας για τις ακαδημαϊκές προκλήσεις που θα συναντήσουν, ενώ παράλληλα τα μαθαίνει να λειτουργούν ανεξάρτητα, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους και να μην φοβούνται τις προκλήσεις.

Αυτό που αγαπώ στη μέθοδο και που συνέβαλε στην απόφασή μου να ασχοληθώ με αυτή είναι ότι αναγνωρίζει ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει την έμφυτη ανάγκη να μαθαίνει. Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις μαθησιακές δυνατότητες κάθε παιδιού και ενθαρρύνοντας την προσπάθεια, την εργατικότητα και τη συνέπεια, σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες του και να αναπτύξουμε το σύνολο των δυνατοτήτων του, σ' ένα περιβάλλον που καθιστά τη μάθηση ένα ευχάριστο και γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι.

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα
15:00 - 19:00
Τρίτη
15:00 - 19:00
Τετάρτη
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη
15:00 - 19:00
Παρασκευή
15:00 - 19:00
Σάββατο
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Κυριακή
Ημέρα χωρίς μαθήματα

Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.

Τιμές

Τέλος εγγραφής
€ 30 Εφάπαξ χρέωση
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά θεματική ενότητα
€ 75 Ανά μήνα


Τα παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε στο κέντρο μελέτης είτε διαδικτυακά


Καθημερινά φύλλα εργασίας σχεδιασμένα για μελέτη στο σπίτι και στο κέντρο

Οφέλη της δωρεάν εγγραφής μας

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες του παιδιού σας
Δωρεάν αξιολόγηση της ικανότητας του παιδιού σας
Λάβετε ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης
Μακροπρόθεσμη επιτυχία

Αξιολογήσεις κέντρου

Γενική αξιολόγηση

5

Από 6 αξιολογήσεις στο Google

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Ιστορίες επιτυχίας μαθητών

Σύρετε για να δείτε περισσότερα


Εγκαταστάσεις

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Χώρος αναμονής
Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης
Δημόσια συγκοινωνία - Τραμ
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Χάρτες και Οδηγίες

Λάβετε οδηγίες

Yψηλάντου 174-176
Πειραιά
18535

Επιλέξτε τρόπο μεταφοράς


Οδήγηση

Από που έρχεστε;

Κάνετε στον/στην Αικατερίνη Ιωαννίδου μια ερώτηση