Σχετικά με αυτό το κέντρο

Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Μάθησης KUMON Λάρισας!

Στο Κέντρο μας παρέχουμε προγράμματα εκμάθησης μαθηματικών και αγγλικών με τη μέθοδο KUMON, σε παιδιά από 3 έως 16 ετών όλων των δυνατοτήτων, αλλά και σε ενήλικες!

Με τα μοναδικά προγράμματα της μεθόδου Kumon, παράλληλα με τη δημιουργία γερών βάσεων στα μαθηματικά και αγγλικά, επιδιώκουμε να εξελίξουμε τις ικανότητες κάθε παιδιού αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθηση τους. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να γίνουν ανεξάρτητοι, να αισθάνονται σίγουροι για τις δικές τους ικανότητες και να μπορούν να αντιμετωπίσουν άγνωστη εργασία μέσω εξατομικευμένης, προηγμένης μελέτης.

Το Κέντρο άνοιξε τον Ιούνιο του 2021 και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Τσιμισκή, σε απόσταση  δύο λεπτών με τα πόδια από την Ηρώων Πολυτεχνείου. Η πρόσβαση στο Κέντρο είναι εύκολη από όλα τα σημεία της πόλης, καθώς και με λεωφορείο. Υπάρχουν πολλές θέσεις προσωρινής στάσης, αλλά και δωρεάν στάθμευσης.

Το παιδί επισκέπτεται το κέντρο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ασκείται καθημερινά με φυλλάδια που αντιστοιχούν στις προσωπικές του μαθησιακές δυνατότητες έτσι ώστε να βελτιώνεται καθημερινά, προχωρώντας ακόμα και πέρα από το επίπεδο του σχολείου, χωρίς όμως ο φόρτος εργασίας να είναι επιβαρυντικός ή αποτρεπτικός, ώστε η μάθηση να αποτελεί ευχάριστη διαδικασία.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να προγραμματίσουμε τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικής εξέτασης, να προσδιορίσουμε το κατάλληλο σημείο εκκίνησης του παιδιού σας και και να λύσουμε τις απορίες σας.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε εσάς και τα παιδιά σας τη μάθηση μέσω των δοκιμασμένων φύλλων εργασίας KUMON, καθώς και μέσω της νέας εφαρμογής KUMON. Το διαδικτυακό σύστημα KUMON CONNECT περιέχει όλο το υλικό που χρειάζεται το παιδί σας για να μελετήσει με τη μέθοδο KUMON, διατηρώντας παράλληλα το ευεργετικό στυλ εργασίας, γράφοντας και παράλληλα ακούγοντας, για να εμβαθύνει στη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.
 

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή

Ονομάζομαι Κατής Θάνος και είμαι υπεύθυνος του κέντρου KUMON Λάρισας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα, σπούδασα Πληροφορική στο ΕΑΠ και ολοκλήρωσα Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η γνωριμία μου με τη μέθοδο KUMON προέκυψε τυχαία, από φιλικό ζευγάρι που τα παιδία του ήταν μαθητές KUMON στην Αθήνα. Όντας πατέρας δύο κοριτσιών αναζητούσα συνεχώς παιδαγωγικές μεθόδους που να έχουν ως κύριο στόχο να καλλιεργήσουν την αγάπη των παιδιών για τη μάθηση και να αυξάνουν σταδιακά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τη μέθοδο KUMON κι έχοντας ο ίδιος αγάπη για τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά, βρέθηκα να δηλώνω ενδιαφέρον για να ανοίξω το δικό μου κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου, από εκπροσώπους της από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, εισχώρησα βαθιά στη φιλοσοφία του εμπνευστή της Toru Kumon, ταυτίστηκα μαζί της σε πολλά σημεία και σύντομα κατάλαβα ότι η μέθοδος Kumon είναι πολύ περισσότερα από απλή εκμάθηση των Μαθηματικών και των Αγγλικών…

Η μέθοδος KUMON επέδρασσε πάνω μου τόσο ως πατέρας όσο κι ως άνθρωπος. Με βοήθησε να έχω υπομονή. Να σκέφτομαι σαν παιδί. Να μαθαίνω από τα παιδιά. Να προσπαθώ να γίνομαι συνέχεια καλύτερος.

Ως παιδαγωγός της KUMON, στόχος μου είναι να βοηθήσω το παιδί σας να ανακαλύψει την εσωτερική του δυναμική, να πιστέψει στις ικανότητές του και να καλλιεργήσει θετική νοοτροπία για τη μάθηση!

 

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα
15:00 - 19:00
Τρίτη
15:00 - 19:00
Τετάρτη
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη
15:00 - 19:00
Παρασκευή
15:00 - 19:00
Σάββατο
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Κυριακή
Ημέρα χωρίς μαθήματα

Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.

Τιμές

Τέλος εγγραφής
€ 35 Εφάπαξ χρέωση
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά θεματική ενότητα
€ 75 Ανά μήνα


Τα παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε στο κέντρο μελέτης είτε διαδικτυακά


Καθημερινά φύλλα εργασίας σχεδιασμένα για μελέτη στο σπίτι και στο κέντρο

Αξιολογήσεις κέντρου

Γενική αξιολόγηση

5

Από 41 αξιολογήσεις στο Google

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Ιστορίες επιτυχίας μαθητών

Σύρετε για να δείτε περισσότερα


Εγκαταστάσεις

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Χώρος αναμονής
Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης
Στάθμευση - Δωρεάν
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Χάρτες και Οδηγίες

Λάβετε οδηγίες

Υψηλάντου & Τσιμισκή
Λάρισα
41223

Επιλέξτε τρόπο μεταφοράς


Οδήγηση

Από που έρχεστε;

Κάνετε στον/στην Αθανάσιος Κατής μια ερώτηση