Σχετικά με αυτό το κέντρο

Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Καλώς ήρθατε στο κέντρο μάθησης Kαλλιθέας.
Εδώ παιδιά όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων μαθαίνουν με τα προγράμματα μαθηματικών και αγγλικών της KUMON.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε εσάς και τα παιδιά σας τη μάθηση μέσω των δοκιμασμένων φύλλων εργασίας KUMON, καθώς και μέσω της νέας εφαρμογής KUMON. Το διαδικτυακό σύστημα KUMON CONNECT περιέχει όλο το υλικό που χρειάζεται το παιδί σας για να μελετήσει με τη μέθοδο KUMON, διατηρώντας παράλληλα το ευεργετικό στυλ εργασίας, γράφοντας και παράλληλα ακούγοντας, για να εμβαθύνει στη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Το κέντρο της Καλλιθέας άνοιξε τον Αύγουστο του 2017 και απευθύνεται σε μαθητές 3 έως 16 ετών. Η μέθοδος μάθησης KUMON παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το δυναμικό τους τόσο κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων, όσο και αργότερα.

Παράλληλα με τη δημιουργία γερών βάσεων στα μαθηματικά και αγγλικά, η KUMON βοηθά το παιδί σας να:
  • βελτιώσει τη συγκέντρωσή του
  • δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του
  • αναπτύξει την αυτενεργή μαθησιακή ικανότητα και αυτοπειθαρχία
  • γίνει αυτόνομο
  • αποκτήσει θετική στάση απέναντι στη μελέτη και στη μάθηση
  • έχει ακαδημαϊκή επιτυχία

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή

Παναγιώτα Κρατημένου

Εργαζόμενη στον τομέα της εκπαίδευσης εδώ και αρκετά χρόνια, έχω καθημερινή σχέση με παιδιά δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός που με κρατά πάντα ενήμερη όσον αφορά στις “εκπαιδευτικές εξελίξεις”. Κάπως έτσι, άκουσα για πρώτη φορά για την ιαπωνικής προέλευσης μέθοδο Kumon κι ενώ αναζητούσα πληροφορίες για να εγγράψω τα δικά μου παιδιά, βρέθηκα να δηλώνω ενδιαφέρον για να ανοίξω το δικό μου κέντρο. Είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια ήθελα να κάνω κάτι δικό μου, αλλά δεν είχε βρεθεί ακόμη αυτή η ιδέα που θα με έπειθε.

Η μέθοδος Kumon, αλλά και οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με έπεισαν πάνω από όλα για το περιεχόμενό της, τις αξίες που τη διέπουν, αλλά και τους τόσο ανατρεπτικούς στόχους που θέτει. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εισχώρησα βαθιά στη φιλοσοφία του εμπνευστή της μεθόδου Toru Kumon και σύντομα κατάλαβα ότι η μέθοδος Kumon είναι πολύ περισσότερα από απλή εκμάθηση των Μαθηματικών και των Αγγλικών… Είδα στην πράξη ότι τα παιδιά, χάρη στα φυλλάδια της Kumon, μπορούν να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, να βρίσκουν μόνα τους λύση στη δυσκολία, να γίνονται ευέλικτα στη σκέψη τους και να ανταγωνίζονται συνεχώς τον ακόμη καλύτερο εαυτό τους.

Με απόλυτη σοβαρότητα και αφοσίωση σε αυτό που η Kumon πρεσβεύει, ήμουν όλο και πιο βέβαιη για την επιλογή μου. Άλλωστε, η 17ετής εμπειρία μου στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η καλή γνώση των αναγκών ενός παιδιού, μου επέτρεψε να δω πόσο ξεχωριστή και αποτελεσματική είναι η μέθοδος Kumon, αφού υπόσχεται να κάνει τα παιδιά μας ανεξάρτητες και ισχυρές προσωπικότητες, εφόδια πολύ σπουδαία, αλλά και απαραίτητα, στις ανταγωνιστικές κοινωνίες που ζούμε. Και το σημαντικότερο…το επίτευγμα αυτό το καταφέρνουν μόνα τους, μέσα από τη διαδικασία της αυτο-μόρφωσης.

Ένα ακόμη στοιχείο που με μάγεψε στη μέθοδο της Kumon είναι η εξατομικευμένη μάθηση. Τα φυλλάδια, προσεκτικά σχεδιασμένα και μελετημένα, μπορούν να απευθύνονται σε κάθε παιδί ξεχωριστά και, μάλιστα, o instructor καλείται να ανακαλύπτει και να καλλιεργεί διαφορετικές κάθε φορά ιδιότητες, ανάλογες προς τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Περίτρανη απόδειξη του ατομικού στοιχείου στάθηκε για μένα η προσωπική μου εμπειρία, ως μαμάς πια, όταν οι κόρες μου γράφτηκαν στο Kumon. Ξεκινώντας σε ηλικία 8 και 10 χρονών , πέρασαν πάνω από τα ίδια φυλλάδια με διαφορετικά αποτελέσματα για την καθεμία. Και οι δύο εξοικειώθηκαν εντυπωσιακά με τους αριθμούς και τις πράξεις, αλλά παράλληλα η μία βελτίωσε την αποτελεσματικότητά της και τον χρόνο της, ενώ η δεύτερη καλλιέργησε αυτό που είχε περισσότερη ανάγκη, την αυτοπεποίθησή της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να δανειστώ δυο λόγια της κυρίας Αθανασίας Σίσκου, υπεύθυνης της Kumon Ελλάδας, τα οποία απηύθυνε στην μεγάλη μου κόρη όταν την πρωτογνώρισε και τα οποία συνοψίζουν κατά κάποιο τρόπο τη φιλοσοφία της μεθόδου: “Εμείς εδώ στην Kumon είμαστε σαν τα αεροπλάνα…πρώτα βεβαιωνόμαστε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και μετά πετάμε πολύ ψηλά!!”

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα
15:00 - 19:00
Τρίτη
15:00 - 19:00
Τετάρτη
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη
15:00 - 19:00
Παρασκευή
15:00 - 19:00
Σάββατο
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Κυριακή
Ημέρα χωρίς μαθήματα

Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.

Τιμές

Τέλος εγγραφής
€ 30 Εφάπαξ χρέωση
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά θεματική ενότητα
€ 75 Ανά μήνα


Τα παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε στο κέντρο μελέτης είτε διαδικτυακά


Καθημερινά φύλλα εργασίας σχεδιασμένα για μελέτη στο σπίτι και στο κέντρο

Αξιολογήσεις κέντρου

Γενική αξιολόγηση

5

Από 42 αξιολογήσεις στο Google

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Ιστορίες επιτυχίας μαθητών

Σύρετε για να δείτε περισσότερα


Εγκαταστάσεις

Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης
Χώρος αναμονής
Χώρος ελεύθερης ανάγνωσης
Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Στάθμευση - Δωρεάν
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Χάρτες και Οδηγίες

Λάβετε οδηγίες

Σωκράτους 228
Καλλιθέα
Aττικής
17674

Επιλέξτε τρόπο μεταφοράς


Οδήγηση

Από που έρχεστε;

Κάνετε στον/στην Παναγιώτα Κρατημένου μια ερώτηση