Το ταξίδι του Teo με τη μέθοδο Kumon - Πρώτο μέρος

Μάι 2019
Το ταξίδι του Teo με τη μέθοδο Kumon
Πρώτο μέρος

Με λένε Daniela και είμαι η περήφανη μαμά ενός δίχρονου αγοριού, του Teo. Είμαι σίγουρα μια μαμά όπως οι περισσότερες από εσάς: με ανακατεμένα μαλλιά και ψόφια στην κούραση κάθε βράδυ. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Φυσικά, αφού όλες προσπαθούμε κάθε μέρα να καταφέρουμε τόσα πολλά: Έχουμε μια δουλειά, μαγειρεύουμε, πλένουμε, κάνουμε τραπέζια. Είμαστε σοφέρ, ψυχολόγος και δασκάλα μαζί. Όλες μας μαθαίνουμε στα παιδιά μας καλούς τρόπους, την αυτοπεποίθηση, τις πρώτες τους λέξεις, τα χρώματα και τα σχήματα. Και όταν μεγαλώσουν, προσπαθούμε να βρούμε ουσιαστικούς τρόπους να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις τους.
Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τις ανακαλύψεις που έκανα στα ταξίδια μου. Περίμενα πάντα τη σωστή στιγμή για να τις εφαρμόσω στο παιδί μου. Η ανακάλυψη έχει το όνομα KUMON! Είναι μια μέθοδος που κάνει όλα τα παιδιά πιο έξυπνα από πολύ μικρή ηλικία. Ωστόσο, εδώ που μένω δυστυχώς δεν υπάρχει κέντρο μάθησης KUMON. Έχοντας δει η ίδια, όμως, τα αποτελέσματα σε πολλά μεγαλύτερα παιδιά, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια με τον μικρό μου και παρήγγειλα κάποια βιβλία από το Internet.
Ο Teo άρχισε να ενδιαφέρεται για τη ζωγραφική. Για να το ενισχύσω και να τον ενθαρρύνω, αγόρασα ένα βιβλίο ζωγραφικής της μεθόδου KUMON και άλλο ένα με αυτοκόλλητα. Τα βιβλία είναι πολύ καλά, είναι περίπου 70 σελίδες, τυπωμένα σε ωραίο, σκληρό χαρτί, για να αντέχουν στα ανεπιτήδευτα χεράκια και την άτσαλη μεταχείριση. Το βιβλίο ζωγραφικής έχει σκοπό την ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων καθώς και τη διαμόρφωση των απαραίτητων ικανοτήτων, όπως να ζωγραφίσουν αγαπημένα αντικείμενα στο χαρτί, π.χ. αυτοκίνητα , αεροπλάνα γράμματα και αριθμούς. Βλέπω πώς χαίρεται ο Teo μπροστά μου, όταν καταφέρνει να ζωγραφίσει αυτά τα πράγματα μόνος του. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και μόνο με τη σκέψη που πήγα στο κοντινότερο σουπερμάρκετ και αγόρασα νέα μολύβια. Πιάσαμε τις χοντρές κηρομπογιές και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας!
Στον Teo άρεσε πολύ η απογευματινή μας δραστηριότητα. Είχε ξετρελαθεί, μουτζούρωνε γρήγορα πέρα-δώθε, πάνω-κάτω και έλαμπε από χαρά! Ίσως ήταν ακόμη πιο ενθουσιασμένος επειδή μπορούσε να διακοσμήσει το βιβλίο με τις εικόνες με τα δικά του έργα, αντί να ζωγραφίζει απλώς ένα άσπρο χαρτί. Τότε κοίταξα το ρολόι και διαπίστωσα το εξής αξιοσημείωτο: Για πρώτη φορά είχε συγκεντρωθεί για 10 ολόκληρα λεπτά σε μία και μόνο δραστηριότητα!
Είχε γίνει μια υπέροχη αρχή και περιμένω ακόμη περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συναρπαστικές στιγμές που θα ζήσουμε με τα υλικά της μεθόδου KUMON.