2 λεπτά ανάγνωση

Πόσο γρήγορα μπορείς να κατακτήσεις ένα χρυσό μετάλλιο;

Αύγ 2020
Πόσο γρήγορα μπορείς να κατακτήσεις ένα χρυσό μετάλλιο;

Ο λόγος για τη Μαίρη, μαθήτρια της μεθόδου KUMON τόσο στο πρόγραμμα των Μαθηματικών, όσο και στο πρόγραμμα των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα.

Η Μαίρη είναι μόλις 9,5 ετών και είναι στην οικογένεια της KUMON σχεδόν 3 χρόνια.

Πολύ πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Μαθηματικά, είναι δηλαδή σε θέση να λύνει ασκήσεις με αρνητικούς αριθμούς κάτι που συναντάμε στο Γυμνάσιο!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε τη χαρά να διαπιστώσουμε πόσο πολύ την έχουν βοηθήσει οι δεξιότητες που έχει αναπτύξει τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε το πρόγραμμα των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα (EFL) το Νοέμβριο του 2019 και κατάφερε μέσα σε 9 μήνες να κατακτήσει όχι μόνο το χάλκινο και το ασημένιο μετάλλιο αλλά και το χρυσό!!

Η Μαίρη ξεκίνησε γράφοντας και επαναλαμβάνοντας απλές φράσεις καθημερινής επικοινωνίας, με σκοπό να αποκτήσει ένα εκτεταμένο βασικό λεξιλόγιο και να μπορεί να εκφράζεται στην αγγλική γλώσσα. Πολύ σύντομα πέρασε στη σύνταξη προτάσεων και στην επαφή με τον Αόριστο χρόνο και τα βοηθητικά ρήματα. Με όλα τα παραπάνω μπόρεσε να εξασκήσει τη μνήμη της και την ικανότητά της στην κατανόηση αγγλικού κειμένου, καθώς και την επιμέλεια και την προσοχή της στις λεπτομέρειες.

Πλέον έχει εισαχθεί στην γραμματική και προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς!

Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της ξένης γλώσσας και στη συνέχεια να μεταβεί στο πρόγραμμα των Αγγλικών ως μητρική γλώσσα (ENL).

Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνη και κάθε μέρα τη βλέπουμε να ξεπερνά τον εαυτό της και να κατακτά τους στόχους που θέτει!