3 λεπτά ανάγνωση

Κωνσταντίνος Δρούκας, «Η KUMON μου ενέπνευσε πειθαρχία για να μάθω και άλλα πράγματα»

Ιούν 2023
 

Ο Κωνσταντίνος Δρούκας είναι ένας 13 χρονών μαθητής ο οποίος έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Αγγλικών σαν ξένη γλώσσα της KUMON στο Κέντρο Μάθησης Περιστερίου.

Εγγράφηκε στο πρόγραμμα Μαθηματικών της KUMON σε ηλικία 9 ετών και σύντομα ξεκίνησε και με το πρόγραμμα των Αγγλικών, το οποίο και ολοκλήρωσε σε 3.5 χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος θυμάται τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν ξεκίνησε: «Έπρεπε να εργαστώ κάθε ημέρα και να είμαι συνεπής για να ολοκληρώσω τα φύλλα εργασίας.» Τώρα όμως είναι χαρούμενος και περήφανος για την συνολική προσπάθεια καθώς επίσης έχει αναπτύξει την απαραίτητη πειθαρχία για να μάθει Γερμανικά και Κινέζικα.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένο το πρόγραμμα Αγγλικών, εξηγεί, «το ότι ακούμε πρώτα και μετά αναπαράγουμε αυτό που ακούσαμε, με έχει βοηθήσει να αποκτήσω τη σωστή προφορά και να μιλάω με άνεση. Τώρα, χάρη στην KUMON, μπορώ να μιλήσω για οποιοδήποτε θέμα στα Αγγλικά»

“ «Η KUMON» συνεχίζει, «μπορεί να είναι δύσκολη και λίγο βαρετή στην αρχή, επειδή πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλότερο επίπεδο. Η συμβουλή μου είναι να μην τα παρατήσετε, γιατί όλη σας η προσπάθεια θα ανταμειφθεί στο τέλος και θα ικανοποιηθείτε με τα αποτελέσματα.»”

Ο Κωνσταντίνος δεν ξέρει ακόμα τι θα ήθελε να κάνει στο μέλλον, αλλά αυτό που ξέρει σίγουρα είναι πως θέλει να αφήσει το σημάδι του στην Παγκόσμια Ιστορία και να λύσει ένα απ’ τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας έτσι ώστε να βοηθήσει την κοινωνία.

Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει.

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε!