Εμπρός για μια καριέρα στη Χαβάη!

Ιούν 2019
Η ιστορία της Rosa ξεκινά όταν δεν πέρασε στις σχολικές εξετάσεις των μαθηματικών και έχασε το κουράγιο και τον ενθουσιασμό της
Η ιστορία της Rosa ξεκινά όταν δεν πέρασε στις σχολικές εξετάσεις των μαθηματικών και έχασε το κουράγιο και τον ενθουσιασμό της

Η ιστορία της Rosa ξεκινά όταν δεν πέρασε στις σχολικές εξετάσεις των μαθηματικών και έχασε το κουράγιο και τον ενθουσιασμό της. Εννέα μήνες μετά έχει αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση, έχει μεγάλα όνειρα και βοηθά τους συμμαθητές της στα μαθηματικά.
Το σκοτάδι πέφτει σιγά σιγά στην πόλη του Γκρατς και το κίτρινο φως από τους φανοστάτες φωτίζει τους δρόμους του. Τα κοντινά εστιατόρια και καφέ προσκαλούν τους περαστικούς να ξαποστάσουν για λίγο από την τσουχτερή παγωνιά. Ωστόσο, η Rosa και η μητέρα της συνεχίζουν προς τον προορισμό τους, το κέντρο μάθησης KUMON.
Εδώ την παρακολουθώ: Την πόρτα διασχίζει ένα ξανθό κορίτσι με αυτοπεποίθηση και χαλαρό χαμόγελο. Βλέπω πώς την χαιρετά η παιδαγωγός της, Anke, χτυπώντας την ελαφρά στην πλάτη. Κοιτάζονται και διαισθάνομαι την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους. Η Rosa κάθεται στη θέση της και αρχίζει να λύνει τις ασκήσεις με κλάσματα. Αποπνέει ηρεμία και αυτοπεποίθηση, καθαρογράφει τις λύσεις, τις ελέγχει και συνεχίζει με σταθερό ρυθμό.
«Πρόκειται προφανώς για μια τέλεια μαθήτρια. Γιατί βρίσκεται εδώ; Πάντως δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα μαθηματικά», θα σκέφτεστε ενώ διαβάζετε την ιστορία της.
Η Anke έρχεται μεμιάς προς το μέρος μου και μου ψιθυρίζει στο αυτί: «Όταν η Rosa ήρθε εδώ πριν από εννέα μήνες, δεν μπορούσε να προσθέσει το 6 με το 8, χρησιμοποιούσε τα δάχτυλά της και ήταν πολύ αποθαρρημένη και αγχωμένη.» Αλήθεια; Όταν τη βλέπει κανείς τώρα, εντυπωσιάζεται με την αλλαγή!