3 λεπτά ανάγνωση

Δημοσθένης Δεσποτίδης. Ο 15χρονος ποιητής με διεθνή καταξίωση και απόφοιτος Αγγλικών της KUMON.”

Φεβ 2023
 

Ο Δημοσθένης Δεσποτίδης, σήμερα 15 χρονών, φοιτά στη Β’ Λυκείου και έχει ήδη καταφέρει να φέρει εις πέρας αρκετές προκλήσεις.

Μία από αυτές: έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Αγγλικών ως μητρική γλώσσα της KUMON, στο κέντρο μάθησης Βριλησσίων, σε μόλις δύο χρόνια. Το γεγονός αυτό του έχει επιτρέψει να αναπτύξει και σε μία ακόμη γλώσσα, πέραν των Ελληνικών, μία απ’ τις αγαπημένες του ασχολίες, την ποίηση. Από την ηλικία των έντεκα ετών απολαμβάνει να γράφει ποίηση, στον ελεύθερό του χρόνο.

Εξ αιτίας της πανδημίας και της καραντίνας, άρχισε να γράφει συχνότερα και αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ποίησης του οργανισμού “Never Search Innocence Foundation’s Poetry Group”, για ηλικίες 12-15, τον οποίο και κέρδισε. Μάλιστα, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 4.000 διαγωνιζόμενους, από 44 χώρες.

Σήμερα συνεχίζει να γράφει και στα Ελληνικά, αλλά και στα Αγγλικά.

Ο Δημοσθένης εξηγεί πως το πρόγραμμα Αγγλικών της KUMON του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει νέο λεξιλόγιο στα Αγγλικά και να αναπτύξει την αναλυτική του ικανότητα, μέχρι να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, ενθαρρύνει και άλλους μαθητές της KUMON: « Συγκεντρωθείτε, προσπαθήστε σκληρά, δουλέψτε και αξιοποιείστε στο μέγιστο αυτή την ευκαιρία.»

Συγχαρητήρια Δημοσθένη!