Αντώνης Βικελής, «η KUMON με βοήθησε στο να σκέφτομαι και να δρω γρήγορα»

Μάι 2023
 

Ο Αντώνης Βικελής είναι 14 ετών μαθητής που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Μαθηματικών της KUMON, στο Κέντρο Μάθησης Ηλιούπολης.

Ξεκίνησε τα Μαθηματικά με την μέθοδο KUMON, όταν ήταν 7 χρονών και σήμερα έχει ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα της μεθόδου.

Ο ίδιος λέει ότι η ενασχόληση του με την KUMON υπήρξε μια ευχάριστη διαδικασία που τον βοήθησε στο να σκέφτεται πιο γρήγορα και με περισσότερη ακρίβεια. Πράγμα που τον έχει βοηθήσει στο σχολείο και σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Όταν ήταν μικρός, θυμάται πως δυσκολευόταν με την καθημερινή ενασχόληση με την μέθοδο, άλλα οι κόποι του έχουν αποδώσει καρπούς. Πλέον, μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα και έχει βελτιωθεί στο διάβασμα και στην κατανόηση νέων πληροφοριών και εννοιών.

Ο Αντώνης στον ελεύθερο του χρόνο κάνει karate και ποδόσφαιρο. Η KUMON τον έχει βοηθήσει να συγκεντρώνεται καλύτερα και σε αυτές τις δραστηριότητες. «Μπορώ να ‘διαβασω’ την επόμενη κίνηση του αντιπάλου μου και να αντιδράσω γρήγορα», εξηγεί ο ίδιος.

Αν και η Μέθοδος Μάθησης της KUMON δεν ήταν πάντα εύκολη, ο Αντώνης μας είπε ότι εκτιμά που οι Παιδαγωγοί του τον ωθούσαν πάντα να παρατηρεί τα παραδείγματα των ασκήσεων για να βρει την σωστή απάντηση, από το να του δίνουν έτοιμη την απάντηση. «Με άφηναν να κάνω τις ασκήσεις μου μόνος μου, κάτι που θεωρώ πολύ καλό, αφού στη ζωή δεν θα έχω πάντα κάποιον πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει τι να κάνω», μας εξηγεί.

Συγχαρητήρια Αντώνη!