Σχετικά με αυτό το κέντρο

Δωρεάν Εγγραφή! Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Καλώς ήρθατε στο KUMON Center Γλυφάδας.

Η ιαπωνική μέθοδος KUMON απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων και με “εργαλείο” τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά προσπαθεί να δημιουργήσει αυτόνομους και αυτοδίδακτους χαρακτήρες.

Η μέθοδος KUMON, η οποία δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα μαθηματικό Toru Kumon, είχε ως πρωταρχικό συστατικό της την Αγάπη ενός πατέρα προς το παιδί του. Με έναυσμα την Αγάπη αυτή και την προσπάθεια του πατέρα να βοηθήσει το παιδί του, σχεδιάστηκαν τα πρώτα έντυπα φύλλα εργασίας KUMON, τα οποία στην πορεία των χρόνων εμπλουτίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, ώστε σήμερα να υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή.

Στο KUMON Center Γλυφάδας είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί μπορούμε να προσφέρουμε όλη αυτή την εξατομικευμένη μάθηση είτε μέσω των έντυπων φύλλων εργασίας KUMON, είτε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής KUMON CONNECT.
Η διαδικτυακή εφαρμογή περιέχει όλο το υλικό που χρειάζεται το παιδί σας για να μελετήσει, διατηρώντας το ευεργετικό στυλ εργασίας της μεθόδου, τόσο στα μαθηματικά όσο και στα αγγλικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Παράλληλα με τη δημιουργία γερών βάσεων στα Μαθηματικά και Αγγλικά, η μέθοδος KUMON βοηθά το παιδί σας:
- Να αποκτήσει αυτοσυγκέντωση και αυτοδυναμία.
- Να δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.
- Να μπορεί να διαχειρίζεται τον χρόνο του.
- Και φυσικά, να έχει ακαδημαϊκή επιτυχία.

Σχετικά με τον Εκπαιδευτή

Eίμαι η Ιωάννα Λιούτα, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας εργάστηκα ως εκπαιδευτικός με παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αργότερα μεταπήδησα στον Τομέα της Δημοσιογραφίας, όπου για περισσότερο από 20 χρόνια αρθρογραφούσα σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που αφορούσαν κυρίως στη γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια.

Παράλληλα, είχα δική μου τηλεοπτική εκπομπή και ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Η πρώτη επαφή μου με την ιαπωνική μέθοδο KUMON έγινε όταν σ' ένα ταξίδι μου στο Τόκυο είδα πολλά παιδιά να εισέρχονται σε ένα KUMON Center. Εκεί ήταν που ρώτησα για πρώτη φορά τι ακριβώς είναι η μέθοδος αυτή.

Όταν αργότερα έκανα τη δική μου οικογένεια και αναζητώντας πάντα πληροφορίες για κάτι καινοτόμο και εξίσου ενδιαφέρον, ανακάλυψα πως η μέθοδος KUMON υπήρχε και στην Ελλάδα. Έτσι, αποφάσισα να γράψω τα δικά μου παιδιά. Σύντομα είδα τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου όχι μόνο αναφορικά με τις σχολικές τους επιδόσεις, αλλά κυρίως με το πόσο υπεύθυνα και συγκεντρωμένα μελετούσαν, σκέφτονταν και λάμβαναν τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την ηλικία τους.
Ήταν η στιγμή που αποφάσισα εκτός από KUMON Μother, να γίνω και KUMON Ιnstructor και να ανοίξω το δικό μου KUMON Center στη Γλυφάδα.

Θα χαρώ πολύ να υποδεχτώ εσάς και τα παιδιά σας.

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα
15:00 - 19:00
Τρίτη
15:00 - 19:00
Τετάρτη
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη
15:00 - 19:00
Παρασκευή
15:00 - 19:00
Σάββατο
Ημέρα χωρίς μαθήματα
Κυριακή
Ημέρα χωρίς μαθήματα

Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.

Τιμές

Τέλος εγγραφής
€ 35 Εφάπαξ χρέωση
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά θεματική ενότητα
€ 85 Ανά μήνα


Τα παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα είτε στο κέντρο μελέτης είτε διαδικτυακά


Καθημερινά φύλλα εργασίας σχεδιασμένα για μελέτη στο σπίτι και στο κέντρο

Οφέλη της δωρεάν εγγραφής μας

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες του παιδιού σας
Δωρεάν αξιολόγηση της ικανότητας του παιδιού σας
Λάβετε ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης
Μακροπρόθεσμη επιτυχία

Αξιολογήσεις κέντρου

Γενική αξιολόγηση

5

Από 13 αξιολογήσεις στο Google

Σύρετε για να δείτε περισσότερα

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Ιστορίες επιτυχίας μαθητών

Σύρετε για να δείτε περισσότερα


Εγκαταστάσεις

Πρόσβαση ΑΜΕΑ
Χώρος αναμονής
Το KUMON CONNECT είναι στη διάθεσή σας
Στάθμευση - Δωρεάν
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Χάρτες και Οδηγίες

Λάβετε οδηγίες

Μυστρά 1Β
Γλυφάδα
16561

Επιλέξτε τρόπο μεταφοράς


Οδήγηση

Από που έρχεστε;

Κάνετε στον/στην Ιωάννα Λιούτα μια ερώτηση