Αξίζει να αξιοποιείς το καλοκαίρι

Μάι 2019
Αξίζει να αξιοποιείς το καλοκαίρι.
Κοντεύουν οι καλοκαιρινές διακοπές! Σίγουρα, διακοπές σημαίνει απόσταση από το σχολείο. Η ξεκούραση το καλοκαίρι είναι σημαντική. Πρέπει όμως να κλείνουν εντελώς οι διακόπτες;

Κοντεύουν οι καλοκαιρινές διακοπές! Σίγουρα, διακοπές σημαίνει απόσταση από το σχολείο. Η ξεκούραση το καλοκαίρι είναι σημαντική. Πρέπει όμως να κλείνουν εντελώς οι διακόπτες; Σας προτείνουμε κάτι λίγο ασυνήθιστο: Να διαχωρίσετε τη «μάθηση» από το «σχολείο». Ξεκουραστείτε στις διακοπές, αλλά αφιερώστε λίγη ώρα κάθε μέρα για την πρόοδό σας. Λύστε sudoku, διαβάστε, δεν έχει σημασία. Το βασικό είναι να εξασκείται το μυαλό. Διαφορετικά, βαριέται!
Αν έχετε δυσκολία σε ένα μάθημα, μπορείτε να αναπληρώσετε τα κενά στις διακοπές σε χαλαρούς ρυθμούς. ΜΠΟΡΕΙ όντως να σας αρέσει, όταν καταλάβετε ότι τα κενά καλύπτονται. Χωρίς πίεση. Το καλύτερο είναι να κάνετε ένα πλάνο: κάθε μέρα από ένα μικρό κομμάτι. Στο τέλος των διακοπών θα είστε χαρούμενοι, θα νιώθετε σε φόρμα και ο επόμενος βαθμός θα είναι σίγουρα καλύτερος!
Στους μαθητές και τις μαθήτριες της μεθόδου KUMON, ακόμη και σε όσους εργάζονται με ύλη πιο πάνω από το σχολικό της επίδεδο, φυσικά τους συνιστούμε να συνεχίσουν να εργάζονται  με τις ασκήσεις της KUMON το καλοκαίρι.
Το πλεονέκτημα  σας αν συνεχίζετε την εξάσκηση; Η μάθηση είναι όπως η γυμναστική. Αν για έξι εβδομάδες δεν γυμναστούν οι μύες, χαλαρώνουν. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και τα εγκεφαλικά κύτταρα.
ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ, με τα φύλλα ασκήσεων της μεθόδου KUMON ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο. Υπολογίστε πρόχειρα πόση πρόοδο μπορείτε να κάνετε στις διακοπές, αφιερώνοντας μισή ώρα περίπου την ημέρα. Μέχρι το τέλος μιας βαθμίδας; Ίσως παραπέρα; Με μικρά βήματα κατακτάς την κορυφή!
Συμβουλές:
Κάντε ένα πλάνο, καθημερινής άσκησης μαζί με την παιδαγωγό του κέντρου μάθησης KUMON.
Ό,τι θέλετε να κάνετε σήμερα, κάντε το και αύριο.
Ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν φτάσετε σε ένα επίπεδο.
Αν μια μέρα δεν προχωρήσετε, την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα!
Χαρείτε με την πρωινή «εξάσκηση του μυαλού» και απολαύστε την ημέρα σας ακόμη περισσότερο.
Καλές διακοπές σε όλους!